Menu
Behandelingen

Instabiele knieschijf – tapebehandeling

De spalk om uw been wordt vervangen door een knietape, zodat u beter kunt bewegen. Een tapebehandeling geeft de knieschijf stabiliteit en zorgt ervoor dat deze op de plaats blijft. Van de fysiotherapeut die u begeleidt krijgt u instructies over bewegen met het tape.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 50 60

Hoe kom ik er?

Route 54
Lees voor

Hoe gaat een tapebehandeling bij een instabiele knieschijf?

Op de gipskamer wordt uw spalk verwijderd en controleert de gipsverbandmeester of de zwelling van uw knie is afgenomen. Is de zwelling nog niet voldoende verdwenen dan krijgt u opnieuw een spalk en wordt er een afspraak voor een week later gemaakt. Is de zwelling voldoende afgenomen dan wordt een tapeverband aangelegd en kunt u een afspraak maken bij een fysiotherapeut bij u in de buurt.. De fysiotherapeut gaat u begeleiden in het trainen van de bovenbeenspieren en het buigen en strekken van de knie. U mag meteen na het aanleggen van een knietape naar huis.

Nazorg

Nadat het tape is aangelegd komt u elke week op de gipskamer voor het aanleggen van een nieuw tapeverband. Dit gedurende 6 weken. De laatste controle is bij de trauma-arts die kijkt of uw knieschijf weer stabiel genoeg is.

Downloads

Wilt u meer informatie over de tapebehandeling van een instabiele knieschijf? Download de folder hieronder.