Menu
Behandelingen

Injectie lidocaïne en kenacort

De orthopedisch chirurg kan u een injectie geven. Deze injectie met lidocaïne en kenacort onderdrukt een ontstekingsreactie en zwelling in weefsels en vermindert zo de pijn. Het ontstekingsremmende effect kan na 2 à 3 dagen beginnen, maar soms pas na enkele weken.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 51 55

Hoe kom ik er?

Route 75
Lees voor

Wat is een injectie lidocaïne en kenacort?

Lidocaïne is een verdovingsmiddel met een pijnstillende werking. Kenacort bevat triamcinolon, een corticosteroïd met een ontstekingsremmende werking die de zwelling vermindert. Het ontstekingsremmende effect na een injectie met lidocaïne en kenacort kan na 2 à 3 dagen beginnen, maar soms pas na enkele weken. De duur van het effect varieert van enkele weken tot langdurig.

Risico's en bijwerkingen

  • Verergering van de pijnklachten is mogelijk, dan vaak in de eerste 2 à 3 dagen.
  • Soms ontstaat wat zwelling en warmte op de plek waar de prik is gegeven: Een pijnstillend middel, zoals paracetamol (2 tabletten van 500 mg, 3 tot 4 keer per dag) of een koudepakking kan verlichting geven.
  • Uw gezicht kan wat rood kleuren; dit is tijdelijk en verdwijnt meestal na enkele dagen, of u kunt last krijgen van hormonale schommelingen, waardoor menstruatiestoornissen kunnen optreden.
  • De bloedsuikerspiegel bij diabetes raakt soms ontregeld. Wij adviseren u om de eerste 1 à 2 weken na uw injectie regelmatig uw bloedsuiker te controleren.
  • Lokale huidafwijkingen: dunner of stugger worden van de huid.
  • Verkleuringen van de huid komt zelden voor.
  • Een allergische reactie gebeurt zeer zelden.

Nazorg

Bij koorts of ontstekingsverschijnselen meer dan 4 dagen na injectie, neemt u dan contact op met de polikliniek Orthopedie. Het is raadzaam om de eerste maand een pijndagboek bij te houden.