Menu
Behandelingen

Hersteloperatie na sterilisatie bij de man

Bij een hersteloperatie na sterilisatie worden de zaadleiders weer verbonden, waardoor er zaadcellen bij het zaadvocht kunnen komen. Een volledige herstel van uw vruchtbaarheid is niet te garanderen. De kans van slagen van deze operatie is ongeveer 70%.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 51 50

Hoe kom ik er?

Route 3
Lees voor

Hoe gaat een hersteloperatie na sterilisatie bij de man?

De verpleegkundige brengt u in uw bed naar de operatieafdeling. De anesthesioloog dient uw verdoving toe, zoals afgesproken tijdens de preoperatieve screening. Via een sneetje in de balzak zal de uroloog de beide uiteinden van de zaadstreng opzoeken en vrijleggen. Middels een spuitje met een zoutoplossing wordt gekeken of beide zaadstrengen nog doorgankelijk zijn. Aan beide kanten worden ze met oplosbaar hechtmateriaal weer aan elkaar gehecht. In de huid worden ook oplosbare hechtingen gebruikt. De uroloog legt soms een drukverband aan om de balzak te steunen. Indien nodig krijgt u een infuus voor extra vocht en eventueel medicijnen tegen ontstekingen. Let op: deze ingreep wordt niet standaard vergoed door de zorgverzekering. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om dit te controleren. Bekijk ook onze tarieven en vergoedingen.

Risico's en bijwerkingen

Door een bloeduitstorting kan tijdelijke geringe blauw verkleuring van de balzak ontstaan, dit is niet verontrustend. Als de balzak fors opzwelt, dan is er mogelijk sprake van een nabloeding. Indien het gepaard gaat met pijn dan kunt u contact opnemen met urologie.

Nazorg

De operatie vindt meestal plaats in dagopname, maar het kan ook voorkomen dat u een nacht moet blijven. Omdat wordt afgeraden zelf auto te rijden na de ingreep, adviseren wij u vervoer naar huis te regelen. Bij pijn mag u maximaal tot 4 keer daags 1000 mg paracetamol gebruiken gedurende enkele dagen.

Downloads