Menu
Behandelingen

Gehoorbeenreconstructie

Bij een gehoorbeenreconstructie wordt de keten van gehoorbeentjes weer intact gemaakt. Een onderbreking (defect) in de keten is meestal de oorzaak van uw gehoorverlies.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 50 95

Hoe kom ik er?

Looproute 30
Lees voor

Behandeling

Het is mogelijk dat uw gehoorbeenketen is onderbroken. Deze onderbreking kan tussen hamer en aambeeld zitten of tussen aambeeld en stijgbeugel. Ook kunnen de gehoorbeentjes helemaal ontbreken. Het is niet altijd zeker waar de keten onderbroken is. De gehoorbeentjes zijn namelijk niet helemaal zichtbaar door het trommelvlies heen. Daarom is het nodig dat we eerst uw middenoor inspecteren. Het trommelvlies lichten we op zodat de gehoorbeentjes goed zichtbaar zijn. Als het mogelijk is herstellen we tijdens deze inspectie ook meteen het contact tussen de gehoorbeentjes. Dit doen we door een nieuw gehoorbeentje van kunststof of titanium in uw oor te plaatsen. Deze reconstructie ondersteunen we met zelfoplossend sponsmateriaal.

Aan het eind van de operatie vullen we de uitwendige gehoorgang met een gaasje. Eventueel krijgt u een drukverband om uw hoofd. Dit mag er de volgende dag weer af. Na de ingreep krijgt u uitleg over hoe de operatie verlopen is. Voordat u met ontslag gaat, bespreekt de verpleegkundige met u welke pijnstilling u thuis mag gebruiken. Dit gebeurt in overleg met de anesthesioloog.