Menu
Behandelingen

Gebroken heup - revalideren

Bij een operatie vanwege een gebroken heup wordt meteen na de operatie gestart met uw revalidatieprogramma. Revalidatie kan thuis plaatsvinden of in een woonzorgcentrum.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 50 60

Hoe kom ik er?

Route 77
Lees voor

Hoe gaat revalideren na een gebroken heup?

Het is goed om zo snel mogelijk weer in beweging te komen. Daarom komt u meteen de dag na de operatie af en toe uit bed om op een stoel te zitten. Uw verpleegkundige en fysiotherapeut helpen u hierbij. Vanaf dag 2 mag u weer lopen (tenzij uw specialist anders beslist). Elke dag doet u loopoefeningen met uw fysiotherapeut. Bent u eraan toe om weer zelfstandig te lopen, dan legt de fysiotherapeut uit hoe u een looprekje en krukken kunt gebruiken. Deze heeft u tot maximaal 3 maanden na de operatie nodig.

Als u geen medische behandeling meer nodig hebt, mag u het ziekenhuis verlaten. Wanneer dit is, verschilt per patiënt, maar meestal zo’n 5 dagen na de operatie. U revalideert verder thuis of in een verzorgingstehuis, bijvoorbeeld in woonzorgcentrum PW Janssen. Hier zijn voor u kosten aan verbonden, zie Zorggroep Solis. De fysiotherapie die u in het ziekenhuis kreeg, gaat daar door.

Thuis revalideren

Als u iemand hebt die 24 uur per dag voor u kan zorgen, kunt u eventueel thuis revalideren, eventueel met thuiszorg. Zorg ervoor dat u hulpmiddelen in huis hebt, zoals een looprekje of krukken, een toiletverhoger en klossen om uw bed te verhogen. U kunt deze kopen, huren of lenen bij de thuiszorg. Zorg ook voor een stoel met leuningen in de douche en een stevige stoel met leuningen in de kamer. In de douche en toilet moet u handgrepen laten installeren.

Revalidatie in een woonzorgcentrum

Voor revalidatie in PW Jansen komt u in aanmerking als u intensieve en lange begeleiding nodig hebt en door twee verzorgenden geholpen moet worden. Als uw specialist denkt dat u toekan met een minder lang en uitgebreid revalidatietraject, gaat u naar een ander woonzorgcentrum.

Downloads

Wilt u meer informatie over revalidatie in het woonzorgcentrum PW Jansen? Download de folder hieronder.

Aandoeningen