Menu
Behandelingen

Ganglion pols (cyste)

Als een ganglion klachten veroorzaakt, zijn er verschillende behandelingen mogelijk, bijvoorbeeld leegzuigen. Daarbij wordt het ganglion met een naald aangeprikt en leeggezogen. Als het ganglion niet verdwijnt of terugkomt kan het nogmaals leeggezogen worden of operatief worden verwijderd. U vindt hier meer informatie over deze operatie.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 51 25

Hoe kom ik er?

Route 75
Lees voor

Hoe gaat een ganglion pols (cyste) operatie?

Voor deze ingreep krijgt u meestal regionale verdoving. Dit betekent dat alleen uw arm wordt verdoofd. De operatie is erop gericht de zwelling in uw pols te verwijderen. U krijgt aan het einde van de operatie een drukverband en eventueel een mitella. Het weggenomen weefsel wordt soms opgestuurd voor nader onderzoek. Uw behandelend arts brengt u van de uitslag later op de hoogte.

Risico's en bijwerkingen

De kans op infectie en bloedingen bij deze operatie is erg klein. Een specifieke risico van deze operatie is het ontstaan van letsel van zenuwtakjes, waardoor het gevoel van de geopereerde pols/hand kan verminderen of veranderen. Het is belangrijk om te weten dat een ganglion kan terugkeren.

Controle

Na een aantal dagen, bij uw eerste poliklinische controle, wordt het verband verwijderd of vervangen. Hiervoor krijgt u een afspraak mee. Na circa 2 weken worden, indien nodig, de hechtingen verwijderd op de polikliniek.

Aandoeningen

Downloads

Wilt u meer informatie over de ganglion pols (cyste) operatie of over wat u kunt verwachten? Download de folder hieronder.