Menu
Behandelingen

Ganglion

Een ganglion behandelen kan op 2 manieren: met een operatie of een punctie. Bij de punctie zuigt de specialist de ganglion met een naald leeg. Bij de operatie verwijdert hij de ganglion in zijn geheel. Uw specialist geeft aan voor welke behandeling u in aanmerking komt.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 50 60

Hoe kom ik er?

Route 77
Lees voor

Hoe gaat een ganglion behandeling?

Zonder operatie

1.Afwachten

Aangezien de meeste ganglions vanzelf verdwijnen is het een heel goede optie om niets te doen en af te wachten. Bovendien nemen de klachten van een ganglion na enige tijd meestal ook spontaan af..

2.Aanprikken en leegzuigen

De geleiachtige vloeistof kan door middel van een naald worden weggezogen. De kans is echter zeer groot dat het ganglion terugkomt.

Met operatie

Een ingreep aan de vinger kan vaak onder lokale verdoving worden uitgevoerd. Een ganglion aan de pols wordt vaak in dagbehandeling met regionale verdoving (een okselprik of een injectie bij het sleutelbeen) geopereerd. Wanneer het ganglion in zijn geheel weggehaald wordt, is de kans dat het terugkomt klein.

Na de operatie krijgt u een verband om de vinger of pols. Na een week mag u het verband zelf verwijderen. Onoplosbare hechtingen worden na veertien dagen verwijderd.

Aandoeningen

Downloads

Wilt u meer informatie over de ganglion behandeling of over wat u kunt verwachten? Download de folder hieronder.