Menu
Behandelingen

Enkelbandletsel – brace behandeling

Het drukverband of gips om uw enkel wordt vervangen door een enkelbrace zodat u beter kunt bewegen. De brace ondersteunt en beschermt uw enkelband, zodat deze goed kan herstellen.

Afdeling(en)

Contact

0570 53 50 60

Hoe kom ik er?

Route 54
Lees voor

Hoe gaat een brace behandeling?

De gipsverbandmeester verwijdert het gips- of drukverband en kijkt of de zwelling is afgenomen. Dan legt de gipsverbandmeester de brace aan. De brace loopt ongeveer tot 15 cm boven de enkel. De brace moet over een dunne sok gedragen worden in combinatie met een stevige schoen.

Nazorg

U mag meteen na het aanleggen van de brace naar huis. Neem iemand mee voor het vervoer. De eerste dagen kan uw enkel nog wat dik worden. Leg uw been regelmatig hoog, bijvoorbeeld op een andere stoel. U kunt gewoon lopen, zonder krukken. Loop de hele dag met de brace in een stevige schoen. Wikkel uw voet goed af. Loop niet op ongelijk terrein. Tijdens het douchen en slapen mag de brace af. De eerste 4 tot 6 weken kunt u niet sporten. Als u met de brace goed kunt lopen, in een stevige schoen zonder krukken, mag u weer autorijden en fietsen.

Downloads