Menu
Behandelingen

Cyste scleroseren

Van een cyste kunt u veel hinder ondervinden en daarom kan worden besloten de cyste te behandelen met Tetracycline. Deze vloeistof schakelt de cellen in de cyste uit, die het vocht produceren. Dit noemen we scleroseren.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 51 35

Hoe kom ik er?

Route 45
Lees voor

Wat is het scleroseren van een cyste?

U komt in een bed naar de afdeling Radiologie. De laborant geeft uitleg over het verloop van de behandeling. Afhankelijk van de plaats van de cyste vragen wij u in rugligging, zijligging of buikligging op de behandeltafel te gaan liggen. De radioloog zoekt met een echografie-apparaat de cyste op. Wanneer de precieze plaats bekend is, wordt die gedesinfecteerd (meestal met jodium). U krijgt een steriele doek over het gebied.

De radioloog verdooft de plaats en maakt een klein sneetje in de huid. Vervolgens wordt de cyste aangeprikt en wordt er een slangetje (drain) ingebracht. Via deze drain wordt de cyste leeg gezogen en daarna wordt de Tetracycline ingebracht. Om de vloeistof goed te verspreiden, moet u onder begeleiding van de laborant een keer om uw as draaien.

Afhankelijk van de grootte van de cyste gaat de drain er gelijk uit, of de drain blijft een aantal uren zitten en wordt vastgeplakt met pleisters. U komt dan later terug om de drain te laten verwijderen. De behandeling duurt zo'n 45 minuten.

Aandoeningen

Downloads