Menu
Behandelingen

Casemanager GE

GE betekent Gastro Enterologie. Een casemanager GE is gespecialiseerd in de zorg, begeleiding en voorlichting van mensen die onderzoek en behandeling van slokdarm, maag, darm, lever of alvleesklier ondergaan. De casemanager is uw vaste contactpersoon tijdens een behandeling.

Lees voor

Wat doet een casemanager GE?

De specialist bespreekt de uitslag van de onderzoeken en stelt u de behandeling voor van bijvoorbeeld slokdarm, maag, darm, lever of alvleesklier. Daarna komt u in contact met de casemanager. Deze geeft u alle begeleiding en informatie die u nodig heeft tijdens uw behandeling. Een gesprek duurt 30 tot 60 minuten.

In geval van operatie

De specialist bespreekt het behandelplan met u. Het is mogelijk dat meerdere specialisten (chirurg, de internist en radiotherapeut) betrokken zijn bij de voorbereiding op de operatie. U heeft een gesprek met de casemanager GE over uw gewicht, voeding, conditie, thuissituatie en hoe het persoonlijk met u gaat in deze situatie. Zo nodig kan ze zorg door andere zorgverleners aanvragen. U krijgt een folder mee over de betreffende operatie. In een volgend gesprek gaat ze in op uw vragen, geeft aanvullende informatie over eventuele voorbehandeling, opname, operatie, herstel en over een mogelijk tijdelijk of blijvend stoma.

Na de operatie

Na de operatie zal de afdelingsverpleegkundige u op de afdeling begeleiden bij het herstel. De casemanager GE zal u op de afdeling bezoeken. Bij ontslag uit het ziekenhuis krijgt u een afspraak mee bij de casemanager GE. U komt ongeveer 2 weken na de operatie op het spreekuur voor wondzorg, hechtingen verwijderen, bespreken van het herstel en eventuele stomazorg. Afhankelijk van de uitslag zal, in geval van kanker, al dan niet chemotherapie voorgesteld worden.

Chemotherapie

De casemanager GE informeert en begeleidt u ook als u chemotherapie krijgt. Chemotherapie kan zowel voor als na een operatie worden gegeven, of als enige behandeling. De chemotherapie kan gecombineerd worden met bestraling op het Radiotherapie Instituut. De casemanager GE houdt overzicht op het zorgtraject.

Downloads