Menu
Behandelingen

Buikwandcorrectie

Overtollig buikwandhuid en vet komen voornamelijk voor na sterk afvallen na overgewicht of na zwangerschappen. Dit kan leiden tot klachten van smetplekken of bekneld zitten van overtollige en vaak overhangende huid. Als u een stabiel en gezond gewicht heeft, komt u in aanmerking voor een buikwandcorrectie.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 51 25

Hoe kom ik er?

Looproute 75
Lees voor

Wanneer een buikwandoperatie?

Voor deze ingreep wordt wat het gewicht betreft een richtlijn gehanteerd. U kunt hiervoor aanhouden lengte min 1 meter, dus bij een lengte van 1.88m, mag het gewicht maximaal ongeveer 88kg zijn.

De operatie

De chirurg tekent eerst het teveel aan huid af. Vervolgens verwijdert hij deze waarna hij de huid glad trekt en hecht. Gevolg hiervan is dat de navel meestal wordt verplaatst. Voor het laten aflopen van wondvocht legt de chirurg enkele drains (slangetjes) aan onder de huid. Deze blijven meestal 2 tot 3 dagen zitten en worden op de afdeling verwijderd. De operatie duurt 60 tot 90 minuten.

Resultaat

Na 1 jaar is het eindresultaat te beoordelen. De genezing van de littekens is niet helemaal te voorspellen, dit kan per persoon verschillen.

Download folders