Menu
Behandelingen

Brunelli plastiek

Uw pols bestaat uit zeven botjes, die met elkaar verbonden zijn met bandjes. Door deze bandjes kunnen de botjes als één geheel bewegen. Onder sommige omstandigheden kan één van die bandjes scheuren.

Wanneer hechten niet meer mogelijk is, moet een hersteloperatie ofwel reconstructie verricht worden. Deze reconstructie heet een “Brunelli plastiek”. De operatie duurt ongeveer 1 uur.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 51 25

Hoe kom ik er?

Route 75
Lees voor

Brunelli plastiek

Klachten die kunnen optreden:

  • Pijn in de pols bij opdrukken, belasten of wringen;
  • Een voelbare klik in de pols;
  • Krachtverlies van de hand.

De bedoeling van de operatie is om de pijn in de pols weg te nemen, waardoor de pols de kans krijgt zich te herstellen en de klachten zullen verdwijnen.

De operatie

De operatie vindt plaats op de operatiekamer onder algehele narcose of via regionale verdoving. Bij een regionale verdoving wordt de gehele arm verdoofd met een injectie in de oksel of bij het sleutelbeen. De operatie vindt plaats onder bloedleegte van de arm. Dat wil zeggen dat u een band om uw arm krijgt die opgepompt wordt waardoor het gebied tijdelijk “bloedleeg “is. De plastische chirurg maakt eerst een sneetje op de handrug. Vervolgens een sneetje op de duimmuis en 2 tot 3 korte dwarse sneetjes op de onderarm. Via deze sneden wordt een stukje pees van de polsbuigpees, door een gat in uw polsbotje van onder naar boven gehaald en daar gehecht aan het kapsel van uw polsgewricht. Hierna brengt de plastische chirurg 2 stalen pennetjes in om alles bij elkaar te houden. Aan het einde van de operatie wordt de arm verbonden met een gipsspalk.

Downloads