Menu
Behandelingen

Borstverkleining

Er zijn veel vrouwen die last hebben van zware en/of hangende borsten. Door het gewicht van de borsten krijgen die vrouwen vaak pijn in de rug of schouders.

Een borstverkleining kan dan een oplossing zijn. Voor deze operatie verblijft u 3 tot 5 dagen in het ziekenhuis.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 51 25

Hoe kom ik er?

Route 75
Lees voor

Borstverkleining

Als vrouwen duidelijke klachten hebben bij een cupmaat DD of groter, een stabiel en gezond gewicht hebben en er ook een medische indicatie bestaat voor een operatie, worden de kosten doorgaans vergoed door de zorgverzekeraar.

De operatie

De operatie bestaat uit 3 delen:

  1. Het verwijderen van een deel van uw borsten.
  2. Het formeren van de nieuwe borstvorm.
  3. Het verplaatsen van de tepel en de tepelhof.

Aan de operatie houdt u littekens over. Rondom de tepelhof zal een cirkelvormig litteken ontstaan. Afhankelijk van de operatiemethode die wordt toegepast, krijgt u:

  • een litteken aan de zijkant van uw borst;
  • een litteken in de huidplooi onder de borsten;
  • een litteken tussen de tepel en de plooi onder de borst.

Soms laat de chirurg aan beide zijden een onderhuidse drain achter. Dit is een afvoerslangetje om eventueel bloed en vocht in de eerste dag na de operatie af te voeren en op te vangen. De chirurg brengt steunpleisters aan ter ondersteuning van de huid. De operatie duurt 90 tot 120 minuten.

Resultaat

Na deze operatie heeft u 60% kans dat u toch gewoon borstvoeding kunt geven. Het is mogelijk dat de tepels minder gevoelig worden. De uiteindelijke genezing van de littekens is niet helemaal te voorspellen, dit verschilt per persoon.

Downloads