Menu
Behandelingen

Basaalcelcarcinoom (BCC)

Basaalcelcarcinoom (BCC) is een kwaadaardige vorm van huidkanker. De kwaadaardige veranderingen ontstaan in de onderste cellen van de opperhuid. Blootstelling aan zonlicht is de belangrijkste risicofactor voor het ontstaan van huidkanker.

Af en toe wordt een DNA beschadiging op een belangrijk punt in het erfelijke materiaal niet gerepareerd en ontstaat er een kwaadaardige cel, die ongecontroleerd begint te groeien, Daardoor ontstaat na verloop van tijd huidkanker.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 51 25

Hoe kom ik er?

Route 75
Lees voor

Hoe gaat de behandeling van BCC?

De plastische chirurg verwijdert het BCC onder plaatselijke of algehele verdoving. Hierbij wordt rekening gehouden met het beste cosmetische resultaat. Als het niet mogelijk is om de wondranden direct te sluiten, dan wordt er gebruik gemaakt van een plastiek.Dat is een techniek waarbij huid van elders wordt gebruikt om de wond toch mooi te kunnen sluiten.

De behandeling kan zowel poliklinisch als klinisch plaats vinden. Dit is afhankelijk van wat de arts met u bespreekt. Belangrijk hierbij zijn twee uitgangspunten:

  • De tumor dient in zijn geheel(radicaal) te worden verwijderd.
  • Het mooiste cosmetische resultaat wordt nagestreefd.

Als de tumor niet geheel verwijderd is krijgt u een nieuwe afspraak om de resttumor te verwijderen. Een andere optie is bijvoorbeeld bestraling. Ook wanneer de tumor op de zelfde plaats weer terug komt (recidief) is de behandeling bij voorkeur chirurgisch.

Download de folder