Menu
Behandelingen

Barbotage behandeling van de schouder

Een barbotage is een behandeling van een peesontsteking van de schouder. Deze ontsteking wordt veroorzaakt door een verkalking.

Met een echografie bepalen we de juiste plaats voor de punctie. De behandeling duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.

Lees voor

Behandeling

De behandeling wordt uitgevoerd op de echokamer. De echo-assistent haalt u op uit de wachtruimte en brengt u naar een kleedkamer. Hier ontbloot u uw schouder.

In de echokamer gaat u op de onderzoektafel liggen. De radioloog desinfecteert uw huid en geeft hierin een verdovingsprik. Met behulp van het echografieapparaat (transducer) wordt de juiste plaats voor de punctie bepaald. De radioloog prikt met de naald een aantal keren in de aanwezige kalk in de pezen van de schouder zodat de kalk los komt. Ook wordt er lidocaine (verdovingsmiddel) in het schoudergewricht gespoten. Vervolgens wordt de kalk meerdere malen aangeprikt en doorspoeld met de verdovingsvloeistof. Een deel van de kalk verlaat hierbij via de naald direct het lichaam. Door de reactie van het lichaam op de prikken, wordt de rest van de kalk door het lichaam opgenomen.

Dit proces geeft de eerste tijd na de behandeling (soms tot 2 weken) meestal meer pijnklachten dan er voor de behandeling waren. U kunt hier een pijnstiller voor gebruiken. Na afloop van de punctie wordt er een pijnstiller en een ontstekingsremmer (kenacort) in de slijmbeurs gespoten. Geleidelijk zullen de klachten en de kalk afnemen.

Aandoeningen

Downloads