Menu
Verloskunde

clip on crib

De kraamafdeling van het Deventer Ziekenhuis werkt met clip-on-cribs. Daardoor kunnen kersverse moeders goed van hun pasgeboren kindje genieten.

Makkelijker aanraken en troosten

Hoewel de baby altijd bij de moeder op de kamer staat, is er vaak toch nog een afstand. Letterlijk. Zo is het voor de kraamvrouw niet altijd even gemakkelijk zelfstandig haar pasgeboren kindje uit de wieg halen of na het voeden naast zich neer leggen om hem/haar te troosten of te voeden. Dat kan wel nu met de clip-on-crib. Dat is een halfronde vorm die aan het bed van de moeder wordt gemonteerd. Het kindje ligt zo heel dichtbij waardoor de hechting tussen moeder en kind wordt bevorderd.

Erna Klein Hofmeijer is als lactatiekundige erg blij dat moeder en kind de eerste dagen veel samenzijn. ‘Dit bevordert het zelfvertrouwen en zelfredzaamheid van moeder, het op gang komen van borstvoeding en tevreden ouders. Doordat moeder naast haar pasgeboren kindje ligt kan zij het kind sneller naar zich toeschuiven wanneer het kind voedingssignalen aangeeft.

Het kind ligt op gelijke hoogte met de moeder en zij kan het kind van heel dichtbij bekijken, aanraken, troosten of naar zich toetrekken.’