Menu
Verloskunde

Bevallen in ons ziekenhuis

In ons ziekenhuis bevallen jaarlijks zo'n 1400 vrouwen in een sfeer van rust, comfort en kwaliteit. Op verzoek, of medische indicatie. De speerpunten van de afdeling Verloskunde zijn: bevallen onder deskundige leiding, moeder, vader en kind worden direct na een keizersnede verenigd, een 24/7 spoedzorg, er zijn kraamsuites en we hebben de keurmerken Baby friendly hospital en Gouden Smiley - Kind & Ziekenhuis.

De kraamsuites

​Het Deventer Ziekenhuis heeft 10 kraamsuites waar je in een huiselijke sfeer kunt bevallen. Ook de partner is welkom. Vrouwen die thuis bevallen, roemen vooral de sfeer en vertrouwde omgeving waarin dat gebeurt. In het Deventer Ziekenhuis kun je in een huiselijke sfeer bevallen, waarbij je partner tijdens het verblijf een belangrijke rol speelt. Op de afdeling maken wij gebruik van het draadloos CTG. Hierdoor hoeft de aanstaande moeder niet meer de hele bevalling in bed te liggen. De hartslag van moeder en kind en de weeënactiviteit registreren wij draadloos door middel van een band om de buik. Hierdoor heeft de aanstaande moeder meer bewegingsvrijheid. De weeën kunnen eventueel worden opgevangen onder de douche, want het apparaat is ook waterdicht.

Huiselijk

De suite is voorzien van alle medische apparatuur en heeft een sanitaire ruimte met wastafel, toilet en douche. In de kamer staat een TV, bedbank voor de partner, koelkastje en koffie & thee. Voor de baby is er een commode met een aankleedkussen, een badje en natuurlijk een wiegje. De partner kan mee-eten op de dag van de bevalling, en er is een ontbijt als de partner blijft slapen. Kijkje nemen? De kraamsuites zijn doorgaans bezet. Daarom kun je er niet op de voorlichtingsavond kijken (de groep is dan ook te groot). Wil je toch een keer de kraamsuite zien, bel dan met de afdeling voor een afspraak.