Menu
Urologie

Casemanager urologie

De specialist bespreekt de uitslag van de onderzoeken en stelt u de behandeling voor van bijvoorbeeld prostaat, blaas of nier. Tijdens of na dit gesprek komt u in contact met de casemanager (CM).

Contact

(0570) 53 51 50

Bereikbaarheid

Bereikbaar tussen 08.00 - 17.00 uur

Contact opnemen

U kunt contact opnemen met de casemanager Urologie via
tel.: 0570-53 51 50 of stuur een e-mail naar cmurologie@dz.nl.

Wat doet een casemanager urologie?

De casemanager is het vaste aanspreekpunt voor de patiënt (en naasten) gedurende het gehele behandeltraject, ongeacht welke specialist de hoofdbehandelaar is. Deze specialisten kunnen uroloog, oncoloog of radiotherapeut zijn. De casemanager:

  • geeft voorlichting over behandelingen/operaties.
  • begeleidt patiënt en naasten gedurende het hele traject.
  • coördineert en bewaakt het gehele traject.
  • signaleert mogelijke problemen en verwijst daar waar nodig door, bijvoorbeeld naar oncologische fysiotherapeut of diëtist.

De rol van casemanager wordt ingevuld door:

  • Hedy Schoorlemmer (uro-oncologie verpleegkundige)
    Zij is gespecialiseerd in het verlenen van zorg aan de uro-oncologische patiënt. Zij heeft specifieke kennis van uro-oncologische aandoeningen, diagnostiek, ingrijpende behandelingen en daarbij horende verpleegkundige interventies in alle stadia van het ziek zijn.
  • Barbara Harterink-Poker (verpleegkundig specialist uro-oncologie)
    Zij is een ervaren verpleegkundige met een aanvullende masteropleiding. Zij combineert verpleegkundige behandelingen met medische behandelingen. De verpleegkundig specialist is gespecialiseerd binnen haar vakgebied en levert hierdoor op dát betreffende medische stuk dezelfde kwaliteit als een arts. De verpleegkundig specialist heeft niet alleen aandacht heeft voor preventie, leefstijl, ondersteuning en coaching van de patiënt, maar ook voor medische vraagstukken.