Menu
Sportgeneeskunde

Soorten zorg

Sportgeneeskunde behandelt, test, keurt en begeleidt sporters en patiënten van elk niveau. Van de spits van Go Ahead tot de recreant die zijn PR op de IJsselloop wil verbeteren tot de oudere inwoner die adviezen wil over het (weer oppakken van) bewegen. Van de amateursporter met een knieblessure tot de niet-sporter met achillespeesklachten tijdens het wandelen.

Soorten zorg

Sportgeneeskunde kan op verschillende manieren worden ingezet. Het doel van de behandeling kan het (oppakken van) sporten zijn, maar het kan ook zo zijn dat het sporten wordt ingezet als middel in een behandeling.

Sport als middel

Bij de inzet van sport als middel wordt sport en bewegen ingezet als middel tot verbetering van gezondheid en/of welzijn. Sport als middel is voornamelijk bedoeld voor chronische patiënten waarbij sport en bewegen een middel is tot het verbeteren van de gezondheid. Denk hierbij aan patiënten met chronische vermoeidheidsklachten, patiënten die weer actief moeten worden na een operatie of patiënten die aan het revalideren zijn.

Sport als doel

Bij sport als doel gaat het om sporters te helpen met advies, consulten en sportmedische onderzoeken om op een verantwoorde wijze te blijven sporten of weer te gaan sporten. Iedereen die sport, ongeacht het niveau waarop wordt gesport, valt onder deze doelgroep. We begeleiden breedtesporters, prestatiesporters en sportorganisaties & verenigingen waaronder Go Ahead Eagels.

Tarieven en vergoeding

Moet je betalen voor sport(medisch) advies? Dat hangt ervan af. Voor mensen die ziek zijn geweest of klachten hebben en worden verwezen door de huisarts of een andere specialist, vallen bepaalde sportgeneeskundige diensten gewoon onder de basisverzekering die iedereen heeft.

Meer informatie