Menu
Schouder en Elleboog Expertise Centrum Deventer

Innovatie

Er wordt in het Schouder en Elleboog Expertise Centrum Deventer veel innovatief onderzoek gedaan. Naar nieuwe schouderprotheses bijvoorbeeld. Maar ook naar tal van nieuwe behandelopties. Met universiteiten, maar ook met bedrijven.

In­no­va­tief De­ven­ter Schou­der­on­der­zoek

Er wordt in het het Schouder en Elleboog Expertise Centrum Deventer innovatief onderzoek gedaan. We werken hierbij samen met het Universitair Medisch Centrum Groningen, Universiteit Twente, de Mc Master University in Canada, de firma Auping en met de firma Wright Medical, fabrikant van nieuwe schouderprotheses.

Onderzoek naar nieuwe behandelopties

Er wordt onderzoek gedaan naar nieuwe behandelopties bij een tenniselleboog. Er is een nieuwe schouderprothese ontwikkeld en klinisch getest in het Deventer Ziekenhuis. Er is een nieuwe schouderoperatie ontwikkeld bij patiënt met een grote, niet te hechten, scheur in de pezen van de schouder. Er wordt samen met de Universiteit Twente onderzoek gedaan naar nieuwe diagnostiek met de MRI scan én er wordt een kussen ontwikkeld voor patiënten met schouderklachten, samen met de firma Auping.