Menu
Longgeneeskunde

Uw eerste bezoek

U bent door uw (huis)arts doorverwezen naar onze polikliniek longgeneeskunde. Om een afspraak te maken hebben wij een verwijzing van uw arts nodig. Dit gebeurt vaak digitaal.

Polikliniek Longgeneeskunde

De longarts beoordeelt de verwijzing van uw arts en bepaalt welke onderzoeken van tevoren nodig zijn. U kunt hierbij denken aan een longfunctieonderzoek, bloedprikken of een longfoto. Op de polikliniek bespreekt u dan uw klachten met de longarts, Physician Assistent of consulent.

Soms bepaalt de behandelaar of er ook aanvullend onderzoek nodig is. U kunt doorverwezen worden naar een andere specialist of terugverwijzen naar uw (huis)arts. Als een vervolgafspraak met de longarts niet meer nodig is, wordt uw (huis)arts hiervan p de hoogte gesteld.

Meenemen

  • Uw patiëntenpas
  • Een actueel overzicht van de medicijnen die u gebruikt. Verkrijgbaar bij uw eigen apotheek.

Melden

U meldt zich op de afgesproken tijd bij de balie Longgeneeskunde. Vanaf de hoofdingang volgt u de route 83.

Vragen?

Bent u onverwachts verhinderd? Laat dit dan tijdig weten aan onze secretaresses. U kunt bellen tussen 08.00-17.00 uur, tel: (0574) 53 51 00. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen stel deze dan gerust. Voor en tijdens het onderzoek is er gelegenheid genoeg om uw vragen te beantwoorden.

Alles over longgeneeskunde