Menu
Hartbewaking / CCU / Eerste Harthulp

Opgenomen

De afdeling Hartbewaking / CCU (Cardiac Care Unit) en Eerste Harthulp biedt zorg aan patiënten met complexe hartaandoeningen of mogelijke hartproblemen.

De Eerste Harthulp is 7 dagen per week, 24 uur per dag open voor spoedzorg aan patiënten met pijn op de borst, hartritmestoornissen en benauwdheidsklachten die mogelijk van het hart afkomstig zijn.

De afdeling bestaat uit éénpersoons kamers die uitgerust zijn met de nodige medische apparatuur.

Op de Hartbewaking / CCU of Eerste Harthulp

Op de Eerste Harthulp komen patiënten over het algemeen met spoed het Deventer Ziekenhuis binnen met pijn op de borst klachten of benauwdheidsklachten die mogelijk van het hart afkomstig zijn of een mogelijke hartritmestoornis. Het stellen van een diagnose en opstellen van een eventuele behandeling kan een poos duren. Houd er rekening mee dat dit een wachttijd van enkele uren kan geven.

Op de Hartbewaking / CCU worden patiënten met hartaandoeningen, zoals: hartfalen, hartinfarct, ontstekingen aan het hart behandeld en verpleegd.

Patiënten worden continu bewaakt door monitoren. Dit is nodig, omdat patiënten met hartklachten problemen kunnen krijgen met het ritme van het hart of met de bloeddruk. Door het continu monitoren van de vitale functies kunnen problemen tijdig opgemerkt en eventueel voorkomen worden. Hierdoor is de bewegingsruimte van de patiënt wel beperkt.

Op de Hartbewaking / CCU en Eerste Harthulp werken artsen (in opleiding), (gespecialiseerd) verpleegkundigen, leerling gespecialiseerd verpleegkundigen, stagiaires, secretariële ondersteuner en afdelingsassistenten nauw samen.