Menu
Corneacentrum

Onderzoek van de cornea

Wie voor het eerst in het corneacentrum komt, zal een aantal onderzoeken moeten ondergaan. We zullen zo veel mogelijk onderzoeken achter elkaar plannen.

Diverse onderzoeken

Alle patiënten die voor de eerste keer bij ons komen zullen het uitgebreide standaard oogheelkundig onderzoek ondergaan (o.a. meten van de gezichtsscherpte, oogdruk, spleetlamponderzoek en funduscopie), waarbij druppels in de ogen worden gegeven die de pupil verwijden en invloed hebben op het zichtvermogen.

U kunt dus in het algemeen niet zelf autorijden na het onderzoek bij de oogarts. Om een beter beeld te krijgen van cornea afwijkingen zijn er verschillende functieonderzoeken zoals een pentacam cornea topografie, strooilichtmeter, endotheelcelcamera, spleetlampcamera en voorsegment OCT. Wij proberen deze onderzoeken als ze nodig zijn zo veel mogelijk al bij het eerste bezoek aan het ziekenhuis te doen, zodat u hier niet apart voor hoeft terug te komen. Een optometrist of TOA (technisch oogheelkundig assistent) verricht deze aanvullende onderzoeken. Op vrijdag is er parallel aan het corneaspreekuur ook een spreekuur door de contactlensspecialist. Indien van toepassing proberen we afspraken te combineren.