Menu
Corneacentrum

Cornea zorg

Wat is het hoornvlies eigenlijk? En hoe kan een aandoening aan het hoornvlies (cornea) worden behandeld? Er is een speciale website om alles helder uit te leggen.

Website met alle informatie

Het gezonde hoornvlies, de cornea, is een heldere structuur aan de voorzijde van het oog (het venster van het oog) en draagt door zijn specifieke vorm bij aan de breking van licht. Diverse aandoeningen kunnen de helderheid of de vorm van de cornea verstoren.

Dit kan klachten geven van verminderde gezichtsscherpte en/of klachten van pijn of fotofobie (last van het licht). Deze klachten kunnen een ernstige belemmering zijn voor het dagelijks functioneren. In het Deventer Ziekenhuis zijn we gespecialiseerd in de behandeling van cornea aandoeningen. Vaak kunnen we aan cornea afwijkingen iets doen, of juist voorkomen dat belemmeringen door corneaproblematiek ontstaan. Soms zijn patiënten geholpen met een andere brilcorrectie of speciale medische contactlens aanpassing, maar het kan zijn dat chirurgische behandeling b.v. in de vorm van een corneatransplantatie nodig is. Er is geen leeftijdsgrens voor een corneatransplantatie. Op onze oogheelkundige website vindt u een uitgebreide beschrijving van de verschillende cornea afwijkingen en illustraties hierbij.

Lees verder