Menu
Cardiologie

Thuismeten bij hartfalen

Met de een app voor thuismeten kan de verpleegkundig specialist hartfalen op afstand mee kijken naar uw gezondheidssituatie.

Hartfalen in de gaten houden met een app

Het Deventer Ziekenhuis begeleidt patiënten met hartfalen op afstand. Het zijn patiënten met hartfalen die met behulp van een app hun bloeddruk en gewicht vanuit huis monitoren. Achter de schermen kijkt een verpleegkundig specialist nauwlettend mee naar de gegevens en begeleidt patiënten waar nodig. Hierdoor hoeven patiënten minder vaak naar het ziekenhuis te komen voor controle.

De Thuismeten app is ontwikkeld door Luscii.

Veelgestelde vragen

 • Als u medicijnen gebruikt voor uw hartfalen kunnen deze medicijnen erg veel effect hebben op de kwaliteit van leven. Ze kunnen de gevolgen van hartfalen onderdrukken en daardoor het leven voor u aangenamer maken. Door uw thuismetingen kunnen we bepalen wat voor u de ideale medicatie is en hoeveel u moet gebruiken. De controles op de hartfalenpoli kunnen beperkt worden door de metingen. Een goede controle leidt tot een betere kwaliteit van leven, een verminderde kans op een ziekenhuisopname en minder kans om eerder te overlijden. Op de Thuismeten app kunt u ook een aantal filmpjes zien en overige informatie. Deze kunnen u helpen om meer grip te krijgen op uw gezondheid.

 • U stuurt eenvoudig en veilig uw gezondheidsgegevens door naar de Thuismeten app van Luscii. Via de Thuismeten app geeft u de thuismetingen van uw gewicht en bloeddruk door.

 • Uw verpleegkundig specialist schrijft de Luscii app voor. U koopt daarna een digitale weegschaal en bloeddrukmeter.

  vervolgens ontvangt u een mail waarin u uitgenodigd wordt om de app te downloaden. U installeert de Luscii-app op uw smartphone of tablet. Luscii begeleidt u hier graag bij als dat nodig is. U doet zelf de metingen, of beantwoordt vragen over uw klachten. De gegevens worden op een veilige manier gedeeld met uw zorgverleners.

  Via de Luscii app ontvangt u berichten. Bijvoorbeeld als het tijd is om metingen te doen. Of als een zorgverlener contact met u wil.

  Telefonisch of via de app (door middel van beeldbellen) heeft u direct contact met uw zorgverlener. Gewoon vanuit de woonkamer

 • U meet uw bloeddruk en gewicht met de meetapparatuur die aanbevolen worden door Luscii en Deventer Ziekenhuis. Dit zijn een digitale bloeddrukmeter en weegschaal. Het is de bedoeling dat u zelf een weegschaal en een goede bloeddrukmeter koopt, welke bloeddrukmeter geschikt is staat op de site van de Hartstichting:

  Het is heel belangrijk dat u alleen de metingen doorstuurt die juist zijn en dus geen foutieve metingen.