Menu
Aandoeningen

Voedselallergie bij kinderen

Een kind met een voedselallergie reageert anders op voeding die bereid is met bijvoorbeeld noten, pinda’s of melk. Dit komt omdat het afweersysteem ‘in de war is.’ Dit veroorzaakt klachten zoals misselijkheid, jeuk, bultjes en soms ook een opgezette keel. De aanleg voor een allergie is erfelijk en ‘zit’ dus vaak in de familie.

Onderzoek & diagnose

Na een verwijzing van de huisarts gaan we samen in gesprek om te praten over de klachten. Hoe lang zijn er al klachten? En wat zijn deze klachten precies? Daarna maken we een onderzoeksplan waarin we vaststellen voor welk voedingsmiddel er getest gaat worden. Meestal beginnen we met een bloedonderzoek en een huidtest. Afhankelijk van de resultaten gaan we een test uitvoeren waarbij je het verdachte voedingsmiddel daadwerkelijk gaat eten. Dit noemen wij ook wel een provocatietest.

Nadat alle onderzoek afgerond zijn, volgt er een gesprek met een van onze specialisten om de onderzoeksresultaten te bespreken. Wat waren opvallende resultaten? En kunnen we nu zeggen dat er sprake is van een allergie?

Onderzoeken bij een voedselallergie