Menu
Aandoeningen

Achillespeesontsteking

De achillespees is de grootste pees van het lichaam en loopt van van de kuitspier naar het hielbeen. Het is een kwetsbare plek. De pees kan zwakker worden, gaan ontsteken en uiteindelijk breken. Als de pees ontstoken is voelt u een pijnlijke plek op de rand van de schoen.

Oudere leeftijd, overgewicht, slechte algemene conditie en overbelasting zorgen voor klachten. We zien de klachten bij de achillespees het vaakst bij sporters boven de 35 jaar.

Afdeling(en)

Onderzoek en diagnose

In ons Orthopedisch Centrum wordt zo snel mogelijk een diagnose gesteld en, zo nodig, een behandelplan aangeboden. We doen veel lichamelijk onderzoek en plannen onze onderzoeken zoveel mogelijk achter elkaar in.

Eerst stellen wij een paar vragen over de klachten en de medische voorgeschiedenis. Hoe lang zijn er al klachten? En wat zijn deze klachten precies? Daarna doen wij lichamelijk onderzoek. Soms kiezen wij er ook voor om een echo of een MRI-scan te maken. Op basis van het lichamelijke onderzoek, het gesprek en de MRI-scan wordt een diagnose gesteld.

Onderzoeken