Menu
Over ons

Healing environment

Het Deventer ziekenhuis biedt patiënten en bezoekers een ‘healing environment’, ofwel een helende omgeving. We zijn ervan overtuigd dat een prettige, gezonde en veilige omgeving een positieve bijdrage levert aan de genezing en het welbevinden van patiënten, bezoekers en medewerkers.

Beter worden in een mooi gebouw

Het Deventer Ziekenhuis heeft, sinds we ons in 2008 vestigden aan de Rielerenk, een prachtig gebouw. Een omgeving die letterlijk bijdraagt aan herstel. Een healing enviroment, die zich om de patiënt vormt en zo naadloos onze missie ondersteunt.

Een zeer energie-efficiënte en flexibele omgeving bovendien. Waarmee we in kunnen spelen op de snelle ontwikkelingen in de zorg. Zo komt er een nieuw centrum voor radiologie en nucleaire geneeskunde. Ook brengen we nieuwe voorzieningen aan die mensen uitdagen meer te bewegen en zo sneller te herstellen. Met deze uitbreidingen en nieuwe voorzieningen blijft ons gebouw actueel en een uitstekende basis voor de gezondheidszorg van de toekomst.

Patiëntvriendelijke omgeving

Het streven naar een healing environment is in het ziekenhuis onder meer vertaald in een overzichtelijk gebouw dat openheid, maar tegelijkertijd ook geborgenheid uitstraalt. Met een gastvrije ontvangst en bewegwijzering, aangename verlichting en kleuren, de aanwezigheid van kunst en comfortabel meubilair.

Open en transparante bouw

Het uit Amerika afkomstige principe is steeds vaker uitgangspunt bij de bouw in de gezondheidszorg. Wetenschappelijk gezien is er nog niet veel bewijs dat een helende omgeving daadwerkelijk het herstel van de patiënt bevordert maar toch kan iedereen zich voorstellen dat een prettige, rustgevende omgeving goed werkt.

Meer weten over ons gebouw?

Concept, visie, architectuur, inrichting en logistiek worden uitgebreid toegelicht in ons Nieuwbouwboek Deventer Ziekenhuis (2008)

Oppervlakte

Parkeerplaatsen

  • 450 (garage)
  • 775 (buitenterrein)