Menu
Over ons

Corry Giesen- Schoorlemmer

Onze zorg draait om u. Als patiënt en als bezoeker. Daarom hechten we veel waarde aan uw mening en inbreng in beslissingen die we nemen. En om alle patiënten en bezoekers één stem te geven, is er de Patiëntenraad. De leden stellen zich zelf voor.

‘Ik maak me sterk voor patiënten participatie’

Korte kennismaking: wie ben je, wat doe je?

Ik woon en leef in het verzorgingsgebied van het Deventer Ziekenhuis. Ik heb in mijn leven veel werkervaringen mogen opdoen: in de gezondheidszorg, maar ook in het opbouwen van netwerken. Daarnaast heb ik ook bestuurlijke ervaring en ben ik patiënt ervaringsdeskundige. Ondanks dat ik op dit moment geen betaalde baan heb, ben ik wel bestuurlijk politiek actief. Ook ben ik actief op het gebied van de patiëntenzorg.

Drive als lid: waarom ben je lid van de Patiëntenraad van het Deventer Ziekenhuis?

Ik geef graag mijn bijdrage vanuit mijn ‘carrière’ als patiënt. Het is fantastisch dat de mensen waar een ziekenhuis uiteindelijk voor bestaat – de cliënten – steeds meer regie kunnen geven over hoe zij geholpen willen worden. Het Deventer Ziekenhuis wil daar graag mee helpen door de beste zorg te leveren afgestemd op de individuele patiënt. Daar werk ik graag aan mee.

Wat wil je bereiken/waar sta je voor?

Vanuit de Patiëntenraad kan ik een bijdrage leveren en een brug slaan tussen de zienswijze van de cliënt, patiënt, zorgverleners en de organisatie. Dit doe ik vanuit de visie van een patiënt. Ik maak me graag sterk voor patiënten participatie, voor de mens áchter de patiënt en de bejegening van de patiënt. Maar ik sta ook voor veiligheid en kwaliteit, het eigen digitale dossier en e-Health. Daarnaast zet ik me graag in voor het samen maken van beslissingen en het houden van de eigen regie voor patiënten.