Menu

Vriendenprojecten

Er zijn verschillende ‘wensen’ die vanuit patiënten, bezoekers en medewerkers van het Deventer Ziekenhuis zijn bedacht. Bedoeld als extraatje, om het bezoek of verblijf in het ziekenhuis net een beetje aangenamer te maken. Met deze vriendenprojecten kunnen we mooie doelen realiseren in het Deventer Ziekenhuis. Bekijk hier al onze lopende en gerealiseerde vriendenprojecten.

Mini Tos de Vos pluche knuffel

Tos de Vos is de kindervriend van het Deventer Ziekenhuis. We hebben pluche mini Tos de Vos knuffels om aan kinderen te geven die in het ziekenhuis soms een alleen-zijn-gevoel hebben. Als troost. Daar gaat een mooi verhaal aan vooraf…. Donaties voor mini Tos de Vos knuffels helpen ons om heel lang kinderen blij te maken.

De ontstaansgeschiedenis van de mini Tos-knuffel is bijzonder. Tos de Vos is de kindervriend van het Deventer Ziekenhuis. Tos zie je in diverse uitingen in het ziekenhuis terugkomen. Begin 2022 werd het ziekenhuis benaderd door een stel uit Gorssel dat ging trouwen. Voor hun bruiloft wilden ze iets bijzonders doen, een knuffel geven aan kinderen die in het ziekenhuis zijn opgenomen. Het bruidspaar wilde geen huwelijkscadeaus, maar vroegen gasten te doneren om een mini Tos de Vos mogelijk te maken. Daar werd door gasten, bekenden en zelfs onbekenden, gul gehoor aan gegeven. Als cadeautje en als steun voor kinderen die in het ziekenhuis verzorgd moeten worden. De bruid moest als kind namelijk zelf veel naar het ziekenhuis. Zelf zegt er zelf over:

Ik kende er verdrietige tijden, maar ook mooie tijden. 24 December 1993 was een mooie dag toen ik plotseling werd verrast met een kerstbeer. Deze knuffelbeer betekende heel veel voor mij, toen en nu. Waarom vraag je je misschien af? Ik had heel veel lieve familie, vrienden en klasgenoten om me heen, toch voelde ik me wel eens alleen. Deze beer bracht hierin verandering. Ik omarmde hem, maar hij omarmde mij ook. Als kind vond ik dit gebaar, een persoonlijk cadeau van een onbekende, zó mooi. De knuffelbeer verzachtte voor mij dit alleen-zijn-gevoel. We zijn nu bijna 30 jaar verder en nog steeds toveren we de beer elk jaar weer tevoorschijn en zit hij op zijn vaste plekje onder de kerstboom. De knuffel hoort bij mij, nee, hij hoort nu bij ons. We weten zeker dat Tos de Vos met al zijn mooie eigenschappen als knuffel een enorme steun kan zijn voor zieke kinderen en daar doen we het voor!

Met deze knuffel wil het bruidspaar kinderen die in het ziekenhuis liggen verrassen. Net zoals de bruid ooit zelf werd verrast. Zodat kinderen zich nooit alleen hoeven te voelen.

Langjarig

De donatie van het bruidspaar heeft de Vrienden van het Deventer Ziekenhuis gemotiveerd om er een langlopend Vrienden-project van te maken. Dat als de eerste pluk pluche Tosjes op is, we door kunnen gaan met het verrassen van kinderen die ons ziekenhuis verpleegd worden. Wil jij dat ook, wil jij dat Tos lang als troost beschikbaar is, doneer dan hieronder. Denk er de stralende lach bij van een kind dat de mini Tos de Vos krijgt. Die glimlach is onbetaalbaar.

Doneer voor nog meer pluche Tos de Vos knuffels

Help je mee om dit project te realiseren? Doe via dit formulier jouw donatie.

Wat fijn dat je ons project steunt. Klik hieronder op ‘Doneren’ dan open je automatisch de veilige iDEAL-betaalmodule om je donatie te voltooien.