Menu
Nieuws voor verwijzers

Nieuwe hardware HCDO-relaties

21 juni 2019

Op 30 locaties van HCDO-praktijken worden in het derde kwartaal van 2019 nieuwe PC’s en bijbehorende software geïnstalleerd.

360 nieuwe PC's

Er wordt hard gewerkt om de nieuwe PC’s te voorzien van Windows 10 en er voor te zorgen dat onder Windows 10 ook alle applicaties die worden gebruikt door de HCDO feilloos werken. In het 3e kwartaal komen de ICT-medewerkers van het Deventer Ziekenhuis hardware plaatsen op alle HCO-praktijken. Het betreft:

- nieuwe netwerkapparatuur;
- nieuwe Dell All-in One PC’s met draadloze muis/toetsenbord (geen losse PC middels een klittenband constructie en geen wirwar aan snoeren);
- nieuwe telefoontoestellen (de praktijken die telefonie afnemen van het Deventer Ziekenhuis).

Het betreft 30 locaties, maar op op één locatie kunnen meer huisartsenpraktijken gevestigd zijn, zodat dus meer dan 30 praktijken worden aangesloten. In totaal worden bijna 360 nieuwe PC’s geplaatst. De nieuwe switches maken het mogelijk om ook WIS (wachtruimte informatie schermen) en WIFI aan te gaan bieden. Er is voor gekozen om de uitrol van alle genoemde hardware per praktijk in één keer te leveren zodat elke praktijk slechts eenmaal last ondervindt van de totale vervanging. Planning volgt in afstemming met de verschillende praktijken.

Cartridges
De cartridges die in de oude printers worden gebruikt zijn niet geschikt voor eventueel nieuw te plaatsen printers, advies is om de voorraad cartridges klein te houden.