Menu
Nieuws

Voorleesfunctie beschikbaar op de website

12 oktober 2020

Op de website van het Deventer Ziekenhuis is er een voorleesfunctie beschikbaar. Met deze toepassing worden teksten op de website hardop voorgelezen. Dit maakt de website toegankelijker.

Nieuwe functie voor toegankelijkheid

Het Deventer Ziekenhuis vindt het belangrijk dat informatie voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk en begrijpelijk is. Dat geldt ook voor de informatie op onze website. Daarom kunt u teksten van onze website voor laten lezen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als u slecht kunt zien of als u moeite heeft met lezen. Met deze functie is er speciale aandacht voor de toegankelijkheid voor bijvoorbeeld mensen met een visuele handicap en laaggeletterden.

Hoe werkt de voorleesfunctie?

U kunt een tekst laten voorlezen door op de knop ‘Lees voor’ te klikken. Deze knop bevindt zich boven de tekst op een pagina. Met een klik wordt de pagina voorgelezen terwijl de tekst wordt gemarkeerd om het meelezen te vergemakkelijken. U kunt het voorlezen pauzeren, opnieuw afspelen, maar ook het volume en de voorleessnelheid aanpassen.

Tekst vertalen

Daarnaast kunt u de tekst ook vertalen naar het Engels, Duits of bijvoorbeeld Turks. De vertaling gaat via Google Translate en is te benaderen door de tekst te selecteren en te klikken op ‘vertalen’. En via de optie ‘woordenboek’ kunt u de letters vergroten, deze functie vindt u door de tekst te selecteren.