Menu
Nieuws

Snellere en betere zorg door meedenkconsult

2 juni 2024

Sinds 1 juni 2024 kunnen huisartsen in Deventer en omgeving direct overleggen met specialisten van het Deventer Ziekenhuis over mogelijke doorverwijzingen, diagnoses of behandelingen. Dit nieuwe initiatief, genaamd het meedenkconsult, is opgezet door de Huisartsen Coöperatie Deventer en Omstreken (HCDO), het Deventer Ziekenhuis en Salland Zorgverzekeraar.

Voordelen voor patiënten en zorgverleners

Het doel is om de zorg voor patiënten te verbeteren, wachttijden te verkorten en kosten te verlagen door onnodige doorverwijzingen te voorkomen. Het meedenkconsult heeft zich al bewezen als een succesvolle aanpak voor patiënten, huisartsen, ziekenhuizen en zorgverzekeraars. Door deze werkwijze kunnen huisartsen snel en efficiënt advies krijgen van specialisten, waardoor patiënten sneller de juiste zorg ontvangen zonder onnodige vertragingen of extra kosten. Bovendien valt het meedenkconsult volledig buiten het eigen risico, in tegenstelling tot een regulier consult in het ziekenhuis. Dit draagt bij aan het verminderen van wachttijden en bevordert een betere samenwerking tussen huisartsen en specialisten.

Deventer Ziekenhuis, HCDO en Salland Zorgverzekeraar investeren gezamenlijk in het meedenkconsult en maken gebruik van een beveiligde omgeving voor deze overleggen. Sinds 1 juni kunnen huisartsen hiervan gebruik maken zonder dat dit ten koste gaat van het eigen risico van de patiënt. De specialismen Urologie en Neurologie starten als eerste met het meedenkconsult, en later dit jaar zullen de meeste andere vakgroepen volgen.