Menu
Nieuws

Optimaal gebruik maken van de beschikbare bedden

10 februari 2020

Het Regionaal Transferpunt Salland geeft antwoord op de snel veranderende zorg en vraagstukken rondom beddencapaciteit en doorstroom van patiënten. De juiste zorg op de juiste plek is het daarbij uitgangspunt. Een journalist van magazine Zorgvisie nam een kijkje achter de schermen van dit Sallandse initiatief en interviewde verschillende betrokkenen in de regio. 'Goede samenwerking, bestuurlijk draagvlak en vertrouwen in elkaar, dat maakt dit transferpunt tot een succes', wordt geciteerd.

Lees hier het complete verhaal

Landelijke doorbraak

De oprichting van het Regionaal Transferpunt Salland geeft antwoord op de snel veranderende zorg. Steeds vaker kan zorg buiten een ziekenhuis geboden worden. Daarnaast wil de overheid dat mensen steeds langer thuis blijven wonen en zullen er steeds meer chronische patiënten komen die een regisseur nodig hebben. Niet alleen een ziekenhuis krijgt hierdoor zorgvragen, ook huisartsen, VVT instellingen en GGZ aanbieders. De nieuwe transferfaciliteit gaat die regie voeren. Dat is een landelijke doorbraak.

Eén loket

Het Regionaal Transferpunt maakt de zoektocht naar de juiste zorgplek voor de juiste patiënt overbodig. Alle verblijfsvragen in Salland zijn voortaan via één loket te regelen. Van eerstelijns verblijf en revalidatiezorg. Tot zorg vanuit de Wet langdurige zorg en respijtzorg.