Menu
Nieuws

Opening nieuwbouw CRN en Borstcentrum

25 mei 2022

Op 1 juni is ons nieuwe centrum voor Radiologie en Nucleaire Geneeskunde en het Borstcentrum officieel geopend. In het najaar van 2020 begon de nieuwbouw en anno 2022 staat er een hypermodern high-end-imaging centrum.

Verbouwing en uitbreiding

De verbouwing was echt nodig. De oude situatie werd te krap en enkele apparaten waren verouderd. Bovendien is in tien jaar tijd de vraag naar diagnostiek flink toegenomen. CRN (radiologie en nucleaire geneeskunde) was uit haar jasje gegroeid. Ook de kruising van verschillende patiëntstromen vormde een probleem. Er moest met bedden door wachtruimtes worden gereden. Vanuit privacy voor de patiënt een onwenselijke situatie. Dat is nu opgelost met een doorgang van de Spoed naar radiologie. Ook zijn er nieuwe werkplekken, een nieuwe ontvangstruimte en vergaderkamers gecreëerd.

Borstcentrum

Andere reden voor de verbouwing was dat het Borstcentrum – één van de speerpunten van ons ziekenhuis - een eigen plek nodig had. Door CRN deels te verplaatsen en te schuiven met ruimtes, is er plek gemaakt voor het Borstcentrum. In het souterrain zijn vooral werkplekken gecreëerd. Het biedt o.a. onderdak aan de Service Desk, het Facilitair bedrijf en een ruimte voor MDO (Multi Disciplinair Overleg)

Zorg op één plek

Groot voordeel van de verbouwing is dat het Borstcentrum en radiologie nu naast elkaar zitten. Dat werkt veel sneller, beter en prettiger. Voorheen moesten patiënten weleens van de ene plek naar de andere voor een diagnose of gesprek. Nu speelt het gehele diagnoseproces zich op één plek af. Alle apparatuur is aanwezig en er zijn spreekkamers. Het is dokter naar patiënt in plaats van patiënt naar dokter. Groot voordeel is ook dat collega’s (radiologen, oncologen) direct met elkaar kunnen overleggen

Voordelen voor patiënt

Er zijn ruimere en vriendelijkere wachtruimtes, kortere toegangstijden, meer privacy doordat de stromen van poliklinische en klinische patiënten nu gescheiden worden, en nog betere zorg door het gebruik van de nieuwste apparatuur. De MRI’s en CT’s hebben bijvoorbeeld een bredere tunnel. Dit is fijner voor patiënten met claustrofobie en voor zwaarlijvige patiënten. Voor patiënten is wachten op de diagnose één van de vervelendste momenten in het hele traject. De doorlooptijd is nu aanzienlijk verkort. Kortom, het is allemaal rustiger, ruimer en logischer geworden. Zowel voor patiënt als medewerker.