Menu
Nieuws

Nieuw elektronisch patiëntendossier

29 november 2019

Vandaag is het Deventer Ziekenhuis succesvol overgestapt naar een vernieuwde versie van het elektronisch patiëntendossier (EPD) in HiX standaard content van Chipsoft. Zo’n vijfhonderd collega’s zijn de afgelopen maanden druk geweest met alle voorbereidingen. En ruim 2.700 artsen, verpleegkundigen, polikliniekmedewerkers en andere medewerkers zullen met dit systeem gaan werken.

Go-live

Vanochtend om 11.30 uur was er in de centrale hal van het ziekenhuis een feestelijke bijeenkomst met symbolisch ‘rode-knop-moment’, waarmee het systeem live ging. De overgang naar dit nieuwe systeem was een enorme klus. Ik ben ontzettend trots op hoe collega’s de afgelopen maanden met zoveel inzet en enthousiasme aan dit project hebben gewerkt’, vertelt bestuurder Eric Kroon trots. ‘Met HiX standaard content kunnen we efficiënter en veiliger werken en zijn we beter voorbereid op de toekomst.’

Tegelijk met HiX standaard content, is vandaag ook een nieuw computersysteem van Sectra ingevoerd. Dit is het systeem waarin alle beelden opgeslagen van radiologie, nucleaire geneeskunde en van de echo’s die in het ziekenhuis worden gemaakt.

MijnDZ is vernieuwd

Het patiëntenportaal MijnDZ.nl is ook vernieuwd. In MijnDZ kunnen patiënten hun medische gegevens inzien. maar ook vragenlijsten invullen. Zoals de vragenlijst voor een operatie. Ook is een overzicht van geplande afspraken te zien, inclusief een historie van afspraken die een patiënt in het verleden heeft gehad. Verder vindt de patiënt hier uitslagen van verschillende onderzoeken die zijn gedaan.