Menu
Nieuws

Deventer Ziekenhuis wederom Beste Werkgever

3 december 2020

Het Deventer Ziekenhuis is gekozen als Beste Werkgever 2020-2021, dankzij een goede beoordeling van onze medewerkers. En daar zijn we best trots op! Deze mooie titel is toegekend door onderzoeksbureau Effectory.

Ruimte krijgen om ambities waar te maken

Onderzoeksbureau Effectory beoordeelt meer dan 300 organisaties in Nederland op goed werkgeverschap. Volgens Effectory blijkt uit onderzoek dat het Deventer Ziekenhuis significant hoger scoort op thema’s als bevlogenheid, betrokkenheid, werkplezier en klantgerichtheid.

Beste Werkgever

Waarom we beste werkgever zijn? Wat we terug horen is dat mensen hier de ruimte voelen en krijgen om ambities waar te maken. Hiervoor zijn we als middelgroot ziekenhuis groot genoeg. Daarnaast zijn we klein genoeg voor een goede werksfeer en persoonlijke aandacht. Dat ervaren medewerkers als heel prettig. Verder is uit het medewerkersonderzoek gebleken dat de gemiddelde medewerker van het Deventer Ziekenhuis erg blij is met zijn collega’s en een fijne samenwerking ervaart. Ook kwam uit dit onderzoek naar voren dat men grote waarde hecht aan het betekenisvolle werk en voelen medewerkers zich gewaardeerd.

Persoonlijke aandacht

We zijn trots op dit resultaat en doen er alles aan deze titel in ere te houden. Voorzitter van de Raad van Bestuur, Desiree Creemers: ‘Goede zorg begint bij bevlogen zorgverleners en medewerkers die ons ziekenhuis als een fijne werkplek ervaren, met ruimte voor groei en ontwikkeling. Uit het onderzoek van Effectory blijkt dat we hier hoog op scoren. Ik geloof er sterk in dat je dit uiteindelijk terugziet in de kwaliteit van zorg en in de persoonlijke aandacht en de zorg die je als patiënt in ons ziekenhuis ervaart.'

Keurmerk World-class Workspace

Onderzoeksbureau Effectory veranderde de titel van het keurmerk ‘Beste Werkgever van Nederland’ onlangs in ‘World-class Workplace’, dat Nederlands grootste, onafhankelijke keurmerk is voor goed werkgeverschap. World-class Workplaces worden door hun medewerkers hoger beoordeeld dan hun branchegenoten op goed werkgeverschap. Het keurmerk kunnen organisaties alleen verdienen door een goede beoordeling van hun eigen medewerkers.