Menu
Nieuws

Deventer Ziekenhuis behaalt belangrijkste kwaliteitserkenning

8 januari 2020

Het Deventer Ziekenhuis heeft van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) voor de derde achtereenvolgende keer een ziekenhuisbrede internationale kwaliteitserkenning ontvangen, een de belangrijkste keurmerken voor ziekenhuizen in Nederland.

Persoonsgerichte zorg

Auditoren deden afgelopen jaar in Deventer grondig onderzoek naar de veiligheid en kwaliteit van het ziekenhuis. Als een van de eerste ziekenhuizen in Nederland gebeurde dat op basis van het nieuwe (en strengere) NIAZ Qmentum Global-toetsingskader. Hiervoor werd onder meer van ruim zestig patiënten het zorgproces nauwkeurig meegelopen. Ook zijn tal van kritische processen tegen het licht gehouden.

“Het leveren van persoonsgerichte zorg - waarin de patiënt wordt gezien en gehoord - vinden we erg belangrijk”

– Bestuursvoorzitter Gita Gallé

Bestuursvoorzitter Gita Gallé is erg blij met de erkenning: 'Het laat zien dat patiënten hier kunnen rekenen op een hoge mate van veiligheid en dat de zorg kwalitatief op orde is. Ook waardeert het NIAZ de manier waarop patiënten in Deventer bij de zorg worden betrokken. Onder meer met heldere communicatie, persoonlijke aandacht, maar ook door samen met de patiënt te beslissen over wat de beste behandeling is. Ik ben blij dat dit eruit wordt gepikt, want het leveren van persoonsgerichte zorg, waarin de patiënt wordt gezien en gehoord, vinden we erg belangrijk. Ook dat hoort bij kwaliteit van zorg. We zijn dan ook erg trots op deze erkenning en we gaan natuurlijk door met het verbeteren van onze zorg.'

Kwaliteitserkenning

Het NIAZ is opgericht door de brancheorganisaties van ziekenhuizen (NVZ en NFU) en de Federatie van Medisch Specialisten. De toetsing gebeurt door auditoren uit andere zorginstellingen. Eerder ontving het Deventer Ziekenhuis een NIAZ-accreditatie in 2012 en 2015. De nieuwe erkenning is geldig tot 2024.