Menu
Nieuws

Carinova en Deventer Ziekenhuis bundelen krachten voor nog betere zorg dichtbij huis

10 juli 2023

In Nederland is het noodzakelijk om de gezondheidszorg anders en innovatiever te organiseren. Vanuit deze overtuiging versterken zorg- en welzijnsorganisaties zich binnen Salland United. Een intensieve samenwerking is daarbinnen ontstaan tussen het Deventer Ziekenhuis en zorgorganisatie Carinova. De zorg op meerdere vlakken verbeteren, en dan vooral dichtbij de patiënt, dat is het motto.

Zorg thuis aanbieden in de eigen leefomgeving wanneer dat mogelijk is'

Jan Griepink, bestuurslid van Carinova, licht toe: "Zorg thuis aanbieden in de eigen leefomgeving wanneer dat mogelijk is. Dat is ons streven en sluit naadloos aan bij de toekomstvisie van de zorg. Door samenwerking met medisch specialisten van het Deventer Ziekenhuis kan er met de inzet van technologie meer complexe zorg thuis worden gegeven. Prettiger voor de patiënt, maar vaak ook effectiever.”

Desiree Creemers, voorzitter van de Raad van Bestuur van Deventer Ziekenhuis, vult aan: "Een deel van de zorg die momenteel in ons ziekenhuis wordt verleend hoeft niet strikt noodzakelijk daar plaats te vinden, maar kan ook op innovatieve wijze worden vormgegeven. In de komende jaren gaan het Deventer Ziekenhuis en Carinova meer behandelingen naar patiënten thuis verplaatsen. Waarbij we zorg op maat leveren die zowel geschikt als kwalitatief goed is."

Na het succesvol samenwerken in diverse pilotprojecten zien het Deventer Ziekenhuis en Carinova het als een logische stap om de samenwerkingsverband te formaliseren door een overeenkomst te ondertekenen. Creemers voegt toe: "Samen met andere zorgaanbieders in Salland profileren we ons als een regio waar we de zorg nog beter, efficiënter en vooral patiëntvriendelijker kunnen maken."