Menu
Nieuws

Bibliotheek en ziekenhuis bieden samen training over MijnDZ aan

30 november 2023

Het Deventer Ziekenhuis heeft in samenwerking met de Bibliotheek Deventer een succesvolle training over het patiëntenportaal MijnDZ georganiseeerd. Deelnemers die hun digitale vaardigheden wilden verbeteren, werden in twee ochtenden wegwijs gemaakt en geholpen met inloggen op het patiëntenportaal MijnDZ.

Digitale hulp

De Bibliotheek Deventer heeft ruime ervaring in digitale hulp, zoals blijkt uit trainingen zoals 'Klik & Tik' en 'DigiSterker' en de inloopspreekuren Digihulp. De samenwerking tussen de Bibliotheek en het Deventer Ziekenhuis resulteerde in de cursus 'Leren omgaan met het patiëntenportaal MijnDZ'. Deelnemers leerden inloggen met DigiD, met SMS-verificatie of de DigiD-app en ontdekten de mogelijkheden van het patiëntenportaal MijnDZ. De docenten gebruikten herkenbare voorbeelden en legden alles stap voor stap uit, zij maakten daarbij gebruik van het lesmateriaal van Digivitaler. Door zelf te oefenen, ervoeren deelnemers de voordelen van digitaal contact. De cursus was een succes en de deelnemers waren ontzettend dankbaar. De uitleg was duidelijk en er was voldoende hulp, gaven de deelnemers na afloop aan.

Wil je ook een training volgen?

Het succes van de training leidt tot een reeks nieuwe volgend jaar, waarbij patiënten gratis kunnen deelnemen zonder lidmaatschap van de Bibliotheek. In februari, juni en oktober 2024 volgen er nieuwe trainingen. Hou de agenda in de gaten.

Website Bibliotheek Deventer