Menu

Grafisch designer

"Mijn naam is Peter Kortleve. Half november werd ik gevraagd om een kunstwerk te maken voor het ziekenhuis over de coronatijd. Een eer, want ik draag onze hulpverleners een warm hart toe. Ik kreeg ruimte voor een paneel van 190 x 190 cm tot mijn beschikking.

Ik las en bekeek uiteenlopende media over hun ervaringen en die van de patiënten. Zodoende heb ik verschillende aspecten erin verwerkt. Samen vormen die 1 verhaal: de hectische en aangrijpende tijd rondom het coronavirus."

Lees voor

Peter Kortleve

"Vanaf het moment dat ik in 1996 van het Grafisch Lyceum afstudeerde, verdien ik mijn brood als grafisch ontwerper en illustrator. Nadat ik bij enkele bureaus had gewerkt, begon ik in november 2012 als zelfstandig professional en ben eigenaar van Shortlife Graphic Design. ‘Shortlife’ is de letterlijke Engelse vertaling van mijn merkwaardige achternaam.

Sindsdien werk ik meer met mijn handen, hart en hoofd. Dat betekent vaker weg van de computer en met potlood, pen, penseel, inkt en papier aan de slag. Het komt de creativiteit ten goede. Ik ben een bevlogen vakman met onder meer een oog voor detail en een grote liefde voor typografie. Als grafisch ontwerper en illustrator geef ik uiteenlopende organisaties, projecten, producten, verpakkingen, publicaties, evenementen, etc. een eigen, karakteristieke vorm en professionele uitstraling.

Ik werk niet alleen in Deventer, ik woon er ook. Samen met mijn vrouw en twee zoons. Ik ben een fervent muziekliefhebber. Speel gitaar sinds de kennismaking met Springsteen in 1985. Mijn passie voor muziek, kunst en design heb ik weten te vangen in twee edities van een te gek inspiratiefestival genaamd MAD Fest. Daarnaast ben ik oprichter van de Bedside Buskers waarmee professionele muzikanten aan bed van ziekenhuispatiënten spelen."

Lees hier meer over het kunstwerk

“Een eer, want ik draag onze hulpverleners een warm hart toe.”

– Peter Kortleve