Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

VERWIJZER

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Verwijzer > Kinder Allergie Behandel Centrum

Kinder Allergie Behandel Centrum

​In het Deventer Ziekenhuis is een gespecialiseerd Kinder Allergie Behandel Centrum. Het centrum fungeert als supraregionaal verwijs-/expertisecentrum voor kinderen met:

  • ernstig constitutioneel eczeem
  • multipele voedselallergieën met noodzaak tot provocaties
  • anafylaxie
  • ernstig atopisch syndroom
  • geneesmiddelenallergie

De zorg wordt geleverd door een multidisciplinair team met verpleegkundig specialisten allergologie, diëtistes, gespecialiseerde poliassistentes en 2 kinderarts-allergologen en een algemeen kinderarts.

Er vindt nauwe samenwerking plaats met de Dermatologie voor eczeem en met de KNO-heelkunde van het Deventer Ziekenhuis.Ook is er een nauwe samenwerking met de omliggende ziekenhuizen.

Het centrum biedt wekelijkse spreekuren aan. Nieuwe patiënten worden in één dagdeel gezien: met in 1e instantie een consult met de kinderarts-allergoloog, vervolgens wordt aanvullend onderzoek verricht en daarna bespreekt de kinderarts-allergoloog de diagnose en het behandelvoorstel.

De diagnostische faciliteiten zijn conform academisch niveau, onder andere op het gebied van (intracutane) huidtesten en provocatietesten voor voeding en geneesmiddelen (zowel hoog- als laagrisico). Ook zijn er faciliteiten voor subcutane en orale immunotherapie voor inhalatieallergenen.

Ook wordt er onderzoek gedaan naar allergieën. Onder meer naar koemelkallergie, pinda’s en waarom mensen toch geen pinda’s eten hoewel ze er geen allergische reacties door krijgen.  

Allergie.JPG