Menu

Hoe krijg ik online toegang in MijnDZ voor mijn kind?

In MijnDZ van uw kind vindt u dezelfde informatie als in het patiëntportaal voor volwassenen, zoals uitslagen, berichten om te lezen, geplande afspraken, medicijnoverzichten en behandelverslagen. Zo bent u goed op de hoogte en kunt u beter in gesprek met de specialist over de behandeling van uw kind.

Lees voor

Hoe log ik in op MijnDZ?


Kinderen onder de 12 jaar

Is uw kind jonger dan 12 jaar en heeft u als ouders of voogd het ouderlijk gezag, dan heeft u toegang tot de medische gegevens van uw kind in MijnDZ. U kunt een DigiD aanvragen voor uw kind wanneer u het BSN-nummer van uw zoon/dochter heeft ontvangen. De overheid stuurt het BSN-nummer binnen enkele dagen naar u op. Om te kunnen inloggen op MijnDZ heb je een DigiD nodig en een SMS-code of de Digid app. Als u als ouder of voogd uw eigen 06 nummer opgeeft kunt u met de DigiD van uw kind de SMS verificatie doen.

Kinderen tussen 12 en 16 jaar
Als je tussen de 12 en 16 jaar oud bent heb je samen met je ouders recht op inzage in jouw medische gegevens. Vanaf nu kun je zelf toegang krijgen tot MijnDZ. Het is dus belangrijk dat je zelf een DigiD hebt en dat je nadenkt welk e-mailadres en 06-nummer er genoteerd zijn. Vanaf 12 jaar kunnen kinderen hun eigen 06 nummer en e-mailadres opgeven en gebruiken. Dit kun je doorgeven aan de centrale receptie van het Deventer Ziekenhuis of zelf wijzigen op MijnDZ. Wij raden u aan om uw kind hierin te begeleiden.

Kinderen vanaf 16 jaar
Ben je 16 jaar of ouder? Dan kun je met je eigen 06-nummer inloggen op MijnDZ met DigiD en sms-controle of met de DigiD app.

Ouderlijk gezag

Een minderjarig kind staat altijd onder gezag van een of meer volwassenen. Deze volwassenen hebben het recht en de plicht om het kind op te voeden en te verzorgen. Meestal hebben de ouders het gezag. Dat heet ouderlijk gezag. Als u gezag hebt over uw kind, bent u ook de wettelijk vertegenwoordiger. Dat betekent dat u tot 12 jaar beslissingen mag nemen voor uw kind. Toch begrijpen jonge kinderen vaak heel goed wat er met hen gebeurt. Betrek daarom uw zoon/dochter zo veel mogelijk bij de behandeling. Vanaf 12 jaar mogen kinderen meebeslissen over hun zorg en behandeling. Hierbij past dat zij ook toegang kunnen krijgen tot MijnDZ.