Menu

Soorten revalidatiezorg

Elke aandoening vraagt een andere revalidatie. Er zijn diverse soorten van revalidatieprogramma's in het Deventer Ziekenhuis. Ook wordt er samenwerking gezocht met andere revalidatiepartijen in en om ons verzorgingsgebied. Samen met ons netwerk leveren we zorg die ertoe doet, op het moment dat het erom gaat, afgestemd op uw persoonlijke situatie en mogelijkheden.

Neurologische revalidatie

Heeft u last van (de gevolgen van) een neurologische aandoening, zoals een herseninfarct, hersenbloeding, traumatisch hersenletsel, MS of een andere aandoening? Mogelijk ervaart u krachtverlies in de armen en benen, heeft u last van pijn in gewrichten en/ of spieren, bent u vermoeid, heeft u verminderd uithoudingsvermogen, of ervaart u problemen met slikken of ademhalen.

Beperkt de aandoening of de gevolgen daarvan u in uw dagelijks leven en vindt u het lastig om na de opname uw leven weer op te pakken? Revalidatie kan u helpen om uw herstel zo optimaal mogelijk te laten verlopen, weer sterker te worden, meer uithoudingsvermogen te krijgen en beter te leren hoe u met uw klachten om kunt gaan. U kunt na verwijzing van uw huisarts of medisch specialist een poliklinisch revalidatieprogramma volgen.

Meer weten over revalideren in het Deventer Ziekenhuis? Lees hier meer.