Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

VEILIGHEID

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Patiënt > Veiligheid

En verder

In het Deventer Ziekenhuis spannen we ons maximaal in om zo veilig mogelijk te werken. Daarover kunt u lezen in de 11 thema’s op deze site. Maar er is meer.
 
Melden
Zo worden de artsen en verpleegkundigen in ons ziekenhuis gevraagd de dingen die (mogelijk) misgaan te melden. We doen dat niet om met het vingertje naar elkaar te wijzen, maar om van risico’s en fouten te leren. Periodiek brengen collega's op elkaars afdeling een bezoek om de risico’s in beeld te brengen. Ook dat helpt. Goede ideeën om de veiligheid te verbeteren, worden gedeeld. En soms beloond.
Ook kan de patiënt of familie aangeven wanneer zij vinden dat de kwaliteit of veiligheid in het ziekenhuis beter kan. Dit kan natuurlijk altijd rechtstreeks bij de arts of medewerkers van de afdeling. Maar ook een klachtenformulier kan worden gebruikt, of doe een suggestie via deze site.

 

Vroeger was de kans op ongelukken x.
Nu is het y.
Dat zou mooi zijn: concrete resultaten. Maar helaas, die zijn vaak lastig te geven. Een verbetering van ons werk, wordt altijd ingehaald door de ontwikkelingen.

Door het intensief volgen van vitale lichaamsfuncties bij opgenomen patiënten zijn er minder problemen met de hartslag, bloeddruk en ademhaling. Daardoor kunnen patiënten veel eerder met ontslag uit het ziekenhuis dan vroeger. Maar het aantal ouderen in ziekenhuizen neemt sterk toe, en ook het aantal mensen met meer dan 1 ziekte. Hierdoor komen er meer complicaties voor. Wat we links winnen, verliezen we rechts. Toch zijn we ervan overtuigd dat ons werk zin heeft. Als we niets hadden gedaan, was de kans op complicaties nog groter geweest.

 

 

Doet u ook mee?
Goede zorg is het werk van een arts (of verpleegkundige) én de patiënt. Dus vragen we u om een bijdrage. Als u vandaag een tabletje krijgt dat er anders uitziet dan gisteren, hoeft er niks aan de hand te zijn. Misschien heeft de fabrikant de kleur veranderd. Maar we hebben toch liever dat het u ons even meldt.. Zodat wij voor de zekerheid kunnen controleren. Want beter 1x teveel gecontroleerd dan te weinig. Hetzelfde geldt bij uw bezoek in de spreekkamer. Vertel ons als de dingen anders gaan, of stel een vraag als u iets niet begrijpt. Veilig werken is in ons en uw belang.