Menu
Patiënt

Vaccinatie voor hoog risico patiënten

Het Deventer Ziekenhuis nodigt hoog risico patiënten uit voor een coronavaccinatie. Dit is in opdracht van het ministerie van VWS en de RIVM.

Het gaat om groepen patiënten van wie het afweersysteem niet goed werkt. Zij lopen meer risico op een ernstig ziekteverloop als ze corona krijgen.

Lees voor

Welke patiënten komen hiervoor in aanmerking?

De patiënten die hiervoor in aanmerking komen hebben hiervoor een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor een vaccinatieafspraak. Indien u geen uitnodiging heeft ontvangen, komt u op dit moment nog niet in aanmerking voor een vaccinatie. De rijksoverheid bepaalt de vaccinatievolgorde. Wij kunnen u geen voorrang verlenen.

We verzoeken u niet naar het ziekenhuis te bellen, tenzij voor het afzeggen van de vaccinatieafspraak. Dan kunt u tussen 14.00 - 16.00 uur bellen naar tel.: 0570 - 53 52 30.

Het gaat om de volgende patiënten met een medisch hoog risico:

 • Patiënten met een hematologische maligniteit (bepaalde bloedkankers);
 • Patiënten met ernstig nierfalen;
 • Patiënten na orgaan-, stamcel- of beenmergtransplantatie;
 • Patiënten met een ernstige aangeboren afweerstoornis.

Welk vaccin?

De Gezondheidsraad heeft geadviseerd om alle patiënten in deze groep te vaccineren met een mRNA-vaccin, ongeacht hun leeftijd. Zij krijgen daarom het Moderna-vaccin.

Afspraak afzeggen i.v.m. corona

Heeft u na de eerste vaccinatie corona gekregen of klachten passend bij corona? Dan verzoeken wij u om uw afspraak af te zeggen. Het ziekenhuis zorgt voor een nieuwe afspraak via de GGD voor uw tweede vaccinatie.

Meer informatie

Bekijk het nieuwsbericht van het RIVM.
Vragen of twijfels? Kijk op www.coronavaccinatie.nl of bel naar tel. 0800-1351.

Veelgestelde vragen

 • Alleen patiënten die uitgenodigd zijn, kunnen gevaccineerd worden. Het ministerie, NVZ, FMS, RIVM en de wetenschappelijke verenigingen hebben vastgesteld wie hiervoor in aanmerking komen.

 • In verband met de grote hoeveelheid patiënten is het niet mogelijk de afspraak te wijzigen.

 • Advies is om alleen begeleiding mee te nemen wanneer dit echt noodzakelijk is.

 • Wanneer u een uitnodiging heeft ontvangen mag u gevaccineerd worden. Belangrijk is om rekening te houden met chemotherapie en dialyse.

  Wanneer u chemotherapie krijgt is het van belang dat er 24 uur tussen de chemo-infuus en de vaccinatie zit. Wanneer u een tablettenkuur gebruikt, is dit geen probleem.

  De dialyse patiënten hebben 2 vaccinatieafspraken ontvangen die zijn afgestemd op hun behandeling.

 • Het kan gebeuren dat u een dubbele uitnodiging heeft ontvangen, omdat u bijvoorbeeld bij twee ziekenhuizen in het systeem staat. Is dat bij u het geval? Dan vragen wij u van één uitnodiging gebruik te maken en u af te melden bij het ziekenhuis waar u de vaccinatie niet komt halen. U kunt de afspraak afzeggen op tel.: 0570 – 53 52 30 op werkdagen tussen 14.00 en 16.00 uur.

 • Mocht u reeds een AstraZeneca vaccinatie hebben gehad, dan moet ook uw tweede vaccinatie van AstraZeneca zijn. U kunt dan niet deelnemen aan de vaccinaties via het Deventer Ziekenhuis. U kunt de afspraak afzeggen op tel.: 0570 – 53 52 30 op werkdagen tussen 14.00 en 16.00 uur.

 • Vaccinatie tegen het coronavirus is niet verplicht. Maar als iedereen zich laat vaccineren, kan het coronavirus zich niet meer verspreiden. Een vaccinatie beschermt niet alleen uzelf, maar ook de mensen om u heen. Wilt u de afspraak afzeggen bel dan naar het vaccinatieteam van het Deventer Ziekenhuis, tel.: 0570 – 53 52 30 op werkdagen tussen 14.00 en 16.00 uur.

 • Het klopt, we worden veel gebeld, dus het kan zijn dat u wat langer moet wachten voordat u ons aan de telefoon krijgt.

  Heeft u vragen of twijfels? Kijk op www.coronavaccinatie.nl of bel naar tel. 0800-1351.
  Wilt u de afspraak afzeggen, bel dan naar het vaccinatieteam van het Deventer Ziekenhuis, tel.: 0570 – 53 52 30 op werkdagen tussen 14.00 en 16.00 uur.

 • Heeft u nog geen brief ontvangen dan is deze nog onderweg. U krijgt vanzelf een oproep.

 • U krijgt een oproep van via de GGD. Lees voor meer informatie www.coronvaccinatie.nl

 • Ja. Vaccins die geen levend verzwakte virussen bevatten worden allen veilig geacht voor hematologie patiënten. De vaccins zijn echter niet uitvoerig getest op kwetsbare patiënten maar in lijn met eerdere vaccins voor andere aandoeningen bestaat er geen verhoogd risico op een ernstig beloop na vaccinatie. Lees hier meer veelgestelde vragen voor hematologie patiënten.

 • Vanaf de hoofdingang staat duidelijk aangegeven waar u zich kunt melden.