Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

PATIËNT

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Patiënt > Uw rechten en plichten > Second opinion
Informatie over uw rechten en plichten als patient in het Deventer Ziekenhuis Uw rechten en plichten Uw rechten en plichten

Second opinion

Voor het aanvragen van een second opinion is het belangrijk om dit eerst te bespreken met uw eigen behandelend arts. Als u dit lastig vindt, realiseer dan dat veel behandelaars dit gewend zijn. Zij begrijpen dat dit voor u een moeilijke beslissing is waar u goed over heeft nagedacht.
 
Als de relatie met uw behandelend arts is verstoord of u durft het niet te zeggen, dan kunt u uw huisarts vragen of hij u naar een andere deskundige kan verwijzen. Voor een second opinion bent u namelijk een verwijzing nodig van uw behandelend arts of huisarts.
 
Als u een verwijzing heeft kunt u een afspraken maken bij een andere specialist. Uw kunt uw zorgverzekeraar vragen u te helpen bij het vinden van een specialist die een second opinion wil geven.
 
Wanneer u een second opinion aanvraagt kan de andere specialist hetzelfde advies geven als uw eigen behandelaar. De kans bestaat ook dat u een ander advies krijgt. Welk advies kunt u het beste opvolgen? Die keuze zult u zelf moeten maken. In principe blijft u onder behandeling van uw eigen behandelend arts. U kunt ook naar aanleiding van de second opinion besluiten om de behandeling ergens anders voort te zetten.
 
Kosten
Als u zelf een second opinion regelt, kunnen aan vergoeding bepaalde voorwaarden en kosten zijn verbonden. Neem over de voorwaarden contact op met uw zorgverzekeraar of kijk in uw verzekeringspolis. Informeer of deze in uw polis gedekt is, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.