Menu
Onderzoeken

EEG-onderzoek met melatonine gebruik

Een EEG (elektro-encefalogram) is een onderzoek dat laat zien of de hersenen goed werken. Sommige ziektebeelden zijn beter te onderzoeken als u vermoeid bent of (licht) slaapt. Dit effect kan ook verkregen worden door het gebruik van Melatonine tabletjes. Bij een EEG krijgt uw kind elektroden op uw hoofd, deze vangen elektrische signalen van de hersenen op. De arts kan deze signalen op het beeldscherm van een computer zien.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 50 56

Hoe kom ik er?

Route 81

Wat gebeurt er bij een EEG-onderzoek met melatonine gebruik?

Tijdens het onderzoek ligt uw kind op een onderzoeksbed of eventueel op uw schoot. Uw kind krijgt een muts op, waarin de elektroden zitten. De elektroden staan zo in contact met de hoofdhuid. Als alle elektroden goed contact maken, wordt met de registratie begonnen.

Tijdens de registratie laten we uw kind spelenderwijs opdrachten uitvoeren, zoals het openen en sluiten van de ogen, diep zuchten of tegen een molentje blazen. Tegen het eind van het onderzoek krijgt uw kind een lamp voor de ogen die met tussenpozen knippert. Voor een goede registratie is van belang dat uw kind zo rustig en ontspannen mogelijk is en een gedeelte gedeelte van de opname slaapt.

De uitslag

De uitslag van het onderzoek krijgt u van uw specialist of huisarts te horen.