Menu
Behandelingen

Transport IVF Deventer - Zwolle

IVF is een van de behandelingen die gebruikt wordt bij verminderde vruchtbaarheid. In vitro fertilisatie (IVF) betekent letterlijk: in glas bevruchting, en wordt in Nederland ook wel reageerbuisbevruchting genoemd. Ons ziekenhuis werkt met deze behandeling nauw samen met de Isala klinieken in Zwolle.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 50 50

Hoe kom ik er?

Route 125

Wat is het Transport IVF Deventer-Zwolle?

Tijdens een normale menstruatiecyclus rijpt er elke maand slechts één eicel in de eierstokken. Bij de IVF-behandeling wordt geprobeerd met hormonale stimulatie meerdere (vijf tot tien) eicellen tegelijkertijd te laten rijpen om zo de slagingskans te vergroten. Een follikel is een ei-blaasje gevuld met vocht en bevat een eicel (zie afbeelding). Door middel van een punctie worden de follikels via de vagina één voor één aangeprikt en wordt de vloeistof met de eicellen weggezogen en opgevangen. De eicellen worden bevrucht in ons fertiliteitslaboratorium en later teruggeplaatst in de baarmoeder.

Bij transport-IVF wordt er tussen twee klinieken samengewerkt. In de ene kliniek vindt de eicelstimulatie en de eicelpunctie plaats. In de andere kliniek wordt de eicel bevrucht en teruggeplaatst. In ons geval betekent dit dat de eicelstimulatie en de eicelpunctie plaatsvinden in het Deventer Ziekenhuis. De bevruchting (laboratoriumgedeelte van de IVF-behandeling) en de terugplaatsing vinden plaats in de Isalaklinieken te Zwolle.

Aandoeningen

Download folders