Menu
Behandelingen

Pijnbehandeling van de sacro illiacale ligamenten

Behandeling van de Sacro iliacale ligamenten is een behandeling om de pijn in uw onderrug te verminderen. De pijn gaat uit van de banden rond het bekken en heiligbeen.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 51 20

Hoe kom ik er?

Route 250
Lees voor

Wat is pijnbehandeling van de sacro illiacale ligamenten?

Behandeling van de sacroilliacale ligamenten wordt toegepast bij lage rugklachten,zogenaamde tendomyogene pijn die soms uitstralen naar de bil, flank de lies en/of het bovenbeen. Doel van de behandeling is om de pijngeleiding in dat gebied te beïnvloeden.

De behandeling

De behandeling vindt plaats op de operatie kamer van het pijncentrum. Voor de behandeling ligt u op uw buik op een röntgen doorlaatbare tafel. Onder röntgendoorlichting plaatst de arts een naald bij de sacroilliacale ligamenten . De injectie wordt niet voorverdoofd, dit is niet nodig. Wanneer de naald goed is geplaatst wordt de ontstekingsremmer en het verdovingsmiddel geïnjecteerd. Het injecteren van de medicatie kunt u voelen als druk op de plaats van de injectie. Deze druk verdwijnt weer snel als na de injectie de vloeistof zich verspreidt. Tijdens de behandeling wordt u door een verpleegkundige begeleid.

Nazorg

  • Door de verdovingsvloeistof kunt u tijdelijk last hebben van een verminderd gevoel of krachtverlies in het been Dit duurt maximaal enkele uren.
  • Bij vrouwen kan door het gebruik van de ontstekingsremmer de menstruatie korte tijd(gedurende één cyclus) wat ontregeld zijn waardoor u onregelmatig of heviger vloeit.
  • Door gebruik van de ontstekingsremmer kunt u tijdelijk(enkele weken) last krijgen van opvliegers;Warm gevoel,transpireren vnl. s’nachts en soms een rood gezicht.
  • Patiënten met diabetes merken soms door het gebruik van de ontstekingsremmer dat de bloedsuiker spiegel Tijdelijk(een paar dagen)wat verhoogd raakt na de behandeling. dit kan door aanpassen van de insulinedosering/diabetesmedicatie worden opgevangen in overleg met uw huisarts/diabetesconsulent Veel diabetes patiënten kunnen ook goed zelf de medicatie aanpassen.
  • Na de behandeling met stroom kan mogelijk na de behandeling wat napijn optreden Dit duurt maar enkele dagen U mag hiertegen paracetamol innemen.

Downloads